Altijd maar rennen en vliegen…

Hoge werkdruk voelen en stapels werk hebben die voor mijn gevoel nooit kleiner werden. Veel eisen van mezelf en voldoen aan verwachtingen van anderen. Chronische stress ervaren, maar niet wetende hoe daarin de juiste ontspanning te vinden. Niet aan mezelf denken en doen wat goed voor me is, maar door akkeren op een rijdende trein zonder handrem. Dit heb ik jaren gedaan. Totdat het niet meer ging en ik aan mezelf moest toegeven dat het teveel was. Dat was het begin van een bijzondere zoektocht.

Proeven

De Engelsen zeggen “The proof of the pudding is in the eating”. Wat er in het kort op neer komt dat je eerst iets zelf moet ervaren voordat je weet wat daarvan het resultaat is. Ik kan je zeggen dat ik veel ‘pudding’ heb geproefd. Kortetermijnoplossingen die enkel tijdelijk effect hadden. En uitgebreide opleidingen waar ik gefundeerde oplossingen aangereikt kreeg die houtsneden. Met een diepe, blijvende groef.

Luister naar jezelf

Ik herken de meeste excuses die mijn klanten mij vertellen. Waarom ze de dingen wel of niet hebben gedaan. Been there, done that. Miss Selfsabotage was my middle name. Betekent dit dat ik nu geen enkel excuus meer heb? Welnee. Ik heb ze nog dagelijks. Het hoort namelijk ook bij mens-zijn. Bij ontwikkeling en groei en bij je angsten in de ogen kijken. Het verschil nu alleen is dat ik weet hoe ik ermee om kan gaan.

Ik ga niet bij alles mee en zeg ook gerust ‘nee’ op een leuk uitje als het niet goed voelt. Tuurlijk ben ik niet perfect. Verre van zelfs. En ik ga ook echt nog wel eens over mijn grenzen. Dan merk ik dat direct aan hoe ik me voel en hoe mijn dag verloopt, en stuur ik waar nodig weer bij. En soms niet en dat is dan ook helemaal ok. En de dag erna begin ik dan gewoon weer overnieuw. Want het leven is geen gegeven. Maar die kun je elke dag opnieuw beginnen en invullen.

Handig om te weten over mij

Ik hou niet van kortetermijnoplossingen, omdat ik uit eigen ervaring weet dat die maar tijdelijk helpen. En dan ben je heel snel weer terug bij af. Bij mij koop je daarom geen pakketje stresspleisters, maar nemen we echt de tijd om jouw ‘wond’ te bekijken en onderzoeken we hoe we deze langzaam en blijvend kunnen helen. Dat is niet altijd gemakkelijk, je moet er wel wat voor doen, maar dat is het voor het resultaat wel meer dan waard. En wees eens eerlijk, als het makkelijk was geweest had je dat toch allang voor elkaar gekregen?

Ik vind het belangrijk dat de dingen kloppen en dat ik jou de juiste informatie en tools meegeef. Zomaar iets roepen past niet bij mij. Dus dat zal ik niet gauw doen. Weet echter dat ik ook heel sensitief ben en altijd mijn intuïtie inzet. Daardoor kan het voorkomen dat ik sneller denk of iets voel dan waar jij op dat moment bent. En dat ik door dingen heen prik waarvan jij niet wist dat daar nog iets te prikken viel. Ik ben niet van de harde confrontaties. Ik zet je wel aan het denken en hou je regelmatig een spiegel voor.

Smalltalk vind ik lastig. Een goed 1 op 1 gesprek maakt me veel blijer. Daarnaast ben ik integer en serieus in de dingen die ik doe. Ik oordeel niet, ik zeg alleen wat ik zie om je tot inzichten te laten komen. En dat hoeft niet altijd leuk te zijn. Alles wat ik zeg of doe heeft een functie. Ook al voelt dat soms niet zo of valt het kwartje nog niet meteen. Dat is voor mij het mooie van inzichten verkrijgen. Ze komen heel langzaam door en blijven dan voor altijd bij je.

Genieten

Ik geniet van de kleine dingen van het leven. Het geluid van de merel als ik bij ons achter door het park loop. De opkomende bloesem van ons kersenboompje. Lekker eten met mijn vriend en met vrienden. Ik hou van het rondstruinen in boekwinkels. De geur van de nieuwe bladzijden als ik begin aan een mooi boek. Varen met ons bootje door de grachten. Fietsen door de stad. Luisteren naar de geluiden om me heen. Naar de mensen kijken, zittend op een terras of bankje. Of wandelend door mijn buurt.

Ervaren

Ten slotte kan ik zeggen dat mijn ‘pudding’ de afgelopen jaren zeker niet altijd lekker was. Maar het was het proeven en ervaren wel meer dan waard. Ik ben er echt een ander mens door geworden. En doordat ik alles zelf ervaren en doorleefd heb kan ik anderen daar nu goed bij helpen. Ik weet wat iets teweeg kan brengen en wat voor moois het werken aan jezelf uiteindelijk oplevert. En dat laatste gun ik echt iedereen.

Gratis adviessessie